Sint en Pieten feest

sintfeest

Lieve kinderen (en ouders),

Wat fijn dat jullie al een beetje aan mij denken! Wanneer ik deze brief schrijf zit ik in Spanje op mijn kasteel. Wat was het toch weer een groot feest in Nederland vorig jaar. Het wordt ieder jaar weer gezelliger. Straks, wanneer ik met mijn Pieten met de boot weer naar jullie kom varen, ben ik weer bijna jarig.

Ben jij misschien, net zoals ik, ook bijna jarig? Dat is bijzonder. Nu heb ik op internet iets heel leuks gevonden voor de kinderen die jarig zijn wanneer ik in Nederland kom. Misschien ben ik zelfs al in Nederland wanneer jullie dit berichtje lezen. Heb je zin in een speciaal Sinterklaasfeestje, een Sint en Pietenfeest? Lees snel verder wat Retteketet Kinderfeesten voor jouw(kind) heeft gemaakt.

Alvast veel Sint en Pietenplezier!

Tot ziens, Groeten uit Spanje van Sinterklaas

Dit feest is geschikt voor maximaal 11 kinderen van 4 t/m 8 jaar. Het kan gebruikt worden tijdens een verjaardagsfeestje, maar ook tijdens pakjesavond met familie of vrienden.

Verkleed als Sinterklaas, speciaal voor de Jarige, of Piet spelen de kinderen het Sint en Pietenspel. Voor Sinterklaas hebben we een compleet kostuum gemaakt, inclusief sieraden. Voor 10 Pieten hebben we een pietencape, een witte kraag en een pietenbaret met veer. De schmink mag natuurlijk niet ontbreken. Bij dit feest zit ook een compleet pietenpak voor een volwassene. Misschien ken je wel een onbekende voor de genodigden?

Tijdens het Sint en Pietenspel komen de kinderen, samen met HET BOEK VAN SINTERKLAAS, allerlei verschillende Pieten tegen: Zo zijn er 8 verschillende Pietjes, die allerlei opdrachten/spelletjes hebben bedacht voor de kinderen. Samen met uw kind kiest u van te voren uit de 27 opdrachten/spelletjes de leukste spelletjes uit. Er is dus volop keus. Een voorbeeld: Wanneer de kinderen Postpiet tegen komen mogen de kinderen met het paard van Sinterklaas “Kadootjes race” spelen. Bij Sportpiet kunnen de kinderen “Pietenbal” spelen. Zo is de Sorrypiet de sleutel van de schatkamer kwijt geraakt. Sorry, wat nu?

Bij dit feest ontvangt u, naast de Feestbrief, de uitnodiging, een Sint- en/of Pietendiploma en de kinderen krijgen een leuke herinnering als aandenken bij dit feest. Dit aandenken zit verstopt in een hele bijzondere verpakking. De kleding zit in een grote Pietenzak. De spelletjes zitten in een houten schoorsteenkist.