Kabouterfeest

Uw kind zal vast wel de avonturen van kabouter Plop kennen of het sprookje van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen gezien of gehoord hebben. Dit feest, in het teken van de kabouters, kan thuis, in het bos of in het park gevierd worden.

Het feest is geschikt voor maximaal 10 kinderen van 4 t/m 6 jaar oud. Het feest begint met de brief van kabouter Feestmuts, die vraagt of de kinderen hem mee willen helpen de kabouterschat te zoeken. De kaboutermutsen worden opgezet en de kinderen gaan als kabouter de 15 verschillende spelletjes spelen. U kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoeveel spelletjes de kinderen gaan doen. De jarige Job krijgt een speciale kabouterfeestmuts op. De spelkaarten geven de spelopdrachten. De zelf gemaakte spelletjes zijn o.a.: “Een kabouter Plop sjoelbak”, “Het kabouter spillebeenspel”, “Het lieveheersbeestjesspel”, “De ploppuzzel” , “Het diamantenspel van de Zeven Dwergen”, “De reus en de kabouter” en nog veel meer.

Als extra is er het grote picknickkleed, in de vorm van een paddenstoel, die dient om binnen een sprookjessfeer te scheppen. De paddenstoelenrugzak is handig voor buiten. Ook hebben wij Kabouter Feestmuts, “Het stippenspel” en 5 fantasie vingerpoppetjes (bosfiguurtjes) als extra toegevoegd aan de kist. Het kabouterfeest zit in een mand in de vorm van een reuzenbloem. Bij dit feest geven wij het advies om met minimaal 2 volwassenen het feest te begeleiden.

De kabouterschat is een blijvende herinnering aan het kabouterfeest. Ieder kind mag de kabouterschat, een bijzondere steen, houden.