Boerderijfeest

Altijd al een koe willen melken of als een kip een ei willen leggen? Een superfeest voor de kleine boeren of boerinnen onder ons. Misschien wonen jullie zelf op het platteland en houden jullie koeien of wonen jullie in de buurt van de kinderboerderij. Dat komt goed uit! Dit feest zou je, maar hoeft niet, prima kunnen combineren met een bezoekje aan de (kinder) boerderij. Dit feest, in het teken van de koe, de kip, het varken, het schaap, de kat en de hond, kan binnen en buiten gevierd worden.

Het feest is geschikt voor maximaal 12 kinderen van 4 t/m 7 jaar oud. De 12 houten dieren wijzen de kinderen de weg met hun spelletjeskaarten. Er zijn 16 spelletjes, waarvan u er de 12 leukste uitkiest, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. De spelletjes hebben betrekking op het desbetreffende dier. Veel spelletjes zijn zelfgemaakt van hout. Een voorbeeld van enkele spelletjes: “Ei leggen”, “Koe melken”, “Klomp lopen”, “Het bottenspel”, etc.. De kinderen kunnen kiezen wat voor muts of dierenpet zij op willen zetten. Ze kunnen kiezen uit: een schapenmuts, een varkensmuts, een koeienmuts, een boerinnenmuts of een boerenpet.

Als extra zitten er 2 verrekijkers in de vorm van een koeienkop (leuk om dieren van dichtbij te bekijken), een houten sjabloon voor een feestvarkens- of kattenmasker, een koeienschoolbord en een boerenkiel voor een volwassenen bij. De 12 rode zakdoeken kunnen omgeknoopt worden of als decoratie gebruikt worden. Veel spelletjes zijn zelfgemaakt van hout. Een voorbeeld van enkele spelletjes: “Ei leggen”, “Koe melken”, “Klomp lopen”, “Het bottenspel”, etc.. De kinderen kunnen kiezen wat voor muts of dierenpet zij op willen zetten. Ze kunnen kiezen uit: een schapenmuts, een varkensmuts, een koeienmuts, een boerinnenmuts of een boerenpet.

Al het materiaal zit in een houten veilingkist, gedecoreerd met “gatenkaas en muizen”. Bij dit feest geven wij het advies om met minimaal 2 volwassenen het feest te begeleiden.