Robin Hood feest

Tijdens dit feest maken de kinderen kennis met Robin Hood. De kinderen leren deze held, of schurk, al spelenderwijs kennen door mee te spelen in de legende van Robin Hood. Het feest begint met een brief van Robin met een dringend verzoek hem mee te helpen de koningsschat van Koning Richard terug te winnen. Stappen jullie mee terug in de tijd van toen? Dit feest kan thuis, binnen en/of buiten, maar natuurlijk ook in het bos gevierd worden.

De tijd van hutten bouwen, boogschieten en andere stoere spelletjes begint. De kinderen volgen de pijlen en spelen, verkleed als Robin Hood, de hoofdrol in deze legende. Als ware held of heldin spelen zij de spellen uit de tijd van Robin Hood en winnen de schat terug.

Het feest is geschikt voor maximaal 11 kinderen van 6 t/m 10 jaar. Er zijn 11 complete Robin Hood pakken met bijpassende rokken (voor onder de tuniek) voor de meisjes. Speel de 10 Robin Hood spellen of maak een keuze uit deze spelletjes. De 10 spelletjes zijn o.a. Kattenpult schieten, Bosgolf, Ballen regen, Muntenloop, Boogschieten etc. Wanneer alle opdrachten/spelletjes uitgevoerd zijn, komen zij uit bij de koningsschat en ontvangen zij van Robin een persoonlijk bedankje in de vorm van een oorkonde.

Omdat er voor ieder kind wel een pijl en boog of kattenpult aanwezig is kan er na het vinden van de schat nog meer geoefend worden. Je kunt bijv. als afsluiting van het feest een wedstrijd boogschieten houden. In de feestbrief staan nog volop andere tips.

Het Robin Hoodfeest zit in een grote schatkist en een rieten mand. Als extra zit er een grote dobbelsteen, een Robin Hood tuniek met broek en een middeleeuwse tuniek met broek en sjaal voor een volwassene en 10 houten muziekinstrumenten bij dit feest.

De kinderen ontvangen allemaal de speciale oorkonde van Robin Hood voorzien van naam.